Sila klik

Sunday, December 26, 2010

Taman singa laut produk baru pelancongan Melaka

contoh Taman Singa Laut - kredit untuk Google Images



MELAKA: Taman Pertunjukan Singa Laut dan Ikan Lumba-Lumba yang dibina di Pulau Melaka di sini, diyakini mampu menarik lebih ramai pelancong ke negeri ini.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam, berkata taman pertunjukan singa laut itu meliputi kawasan seluas 0.729 hektar manakala taman pertunjukan ikan lumba-lumba yang terletak bersebelahannya seluas 1.296 hektar.


"Pembinaan Taman Pertunjukan Singa laut itu akan siap pada 15 November ini dan beroperasi sebelum bermulanya cuti penggal persekolahan akhir tahun ini," katanya selepas melawat tapak pembinaan taman itu dan kompleks Arab City di Pulau Melaka di sini, hari ini.
Mohd Ali berkata, taman pertunjukan singa laut itu dibina kerajaan negeri dengan kos RM1.9 juta yang dibiayai Kementerian Pelancongan, mampu memuatkan sehingga 1,500 penonton pada satu-satu masa.

Katanya, kerajaan Melaka mensasarkan seramai 500,000 penonton datang menyaksikan pertunjukan itu dalam tempoh setahun dan bercadang untuk mengenakan tiket berharga RM10 seorang untuk pertunjukan selama 45 minit itu.

Mohd Ali berkata, taman itu akan diuruskan syarikat Purindo Empat Lestari Sdn Bhd di mana kerajaan negeri akan memungut hasil sebanyak 30 peratus daripada keuntungan kasar taman itu setahun.

"Pembinaan taman pertunjukan ikan lumba-lumba, kita serahkan kepada syarikat Purindo Empat Lestari Sdn Bhd yang akan membiayai semua kos pembinaan berjumlah RM30 juta," katanya. 
Beliau berkata, pembinaan taman pertunjukan ikan lumba-lumba akan mengambil masa selama dua tahun tetapi tarikh mula pembinaannya masih belum ditentukan.

Mengulas pembinaan kompleks Arab City, Mohd Ali berkata, pembinaan membabitkan kos kira-kira RM50 juta yang dibiayai pelabur Arab itu akan siap pada Disember ini dan akan mula beroperasi Februari tahun depan.

Mohd Ali berkata, antara tarikan utama Arab City itu ialah sebuah muzium dua tingkat yang akan mempamerkan artifak asli dari Mesir seperti mumia dari negara yang kaya dengan hasil sejarah itu.

"Cadangan cara perniagaan bazar di kompleks ini amat menarik iaitu berniaga di kaki lima seperti perniagaan di negara Arab, kita boleh cuba cara ini di beberapa tempat di Melaka seperti di Kota Fesyen dan Medan Samudera," katanya. - BERNAMA


sumber: Berita Harian Online

Monday, December 20, 2010

Holiday at Malacca


Melaka is a city with a glorious past hidden behind each facade of the centuries-old buildings. To visit Melaka will truly offer a truly memorable experience to both domestic and international tourists, and this goes well with the Melaka State Government’s slogan “Visit Historic Melaka means Visit Malaysia”.
As one of the must-visit tourist destination place in Malaysia, Melakais rich with its panorama of multicultural, multireligious and multiethnic heritage as well as its colourful cuisine, interesting places of interests and revered historical sites. In fact, many have said thatMelaka is a microcosm of Malaysia as Melaka has it all.

And not to mention, Melaka is abuzz with its year-long calendar of events comprising cultural and recreational activities that will entertain visitors, both young and old.

This unique trait is what defines Melaka as one of the region’s most popular destination spots in the Asia-Pacific region.
sumber : Holiday at Malacca

Sunday, December 19, 2010

Cara Guna Free Viral Untuk Tingkatkan Trafik


Sistem yang direka untuk kita gunakan secara percuma ini dalam usaha kita untuk tingkatkan trafik blog kesayangan kita itu saya dapat daripada blogger hebat iaitu lain tidak bukan Uncle.

Memang tidak boleh dinafikan yang tujuan kita berblogger antara lain bertujuan mahu setiap entri yang kita buat diketahui oleh seberapa ramai khalayak yang ada dengan kita berblogwalking dari blog ke blog supaya kawan-kawan kita tahu akan karya yang sudah kita terbitkan itu. Pelbagai cara pilihan ada dipasaran yang boleh kita cuba demi meningkatkan tahap kesibukkan trafik kita dan yang menjadi pilihan tentulah ianya percuma. Sistem Free Viral ini memang percuma dan mudah untuk kita lakukan dengan cuma mengikuti dua langkah seperti berikut.

Langkah 1 

Inilah bahagian yang penting kerana kita perlu memasukkan kod dalam setiap kotak (ada 6 kotak). Kotak pertama sudah tentulah link dari sponsor (Sponsor Ad).

Klik - paparan baru akan keluar - tunggu sehingga kod angka (nombor shj) keluar di bahagian atas, 'copy' kod tersebut dan 'paste' dalam kotak kosong yang disediakan.

Selepas itu klik link (1st Ad hingga 6st Ad) sehingga penuh ke enam-enam kotak tersebut. itu jer !!semua telah diterangkan secara mudah. jangan risau .. korang boleh buat punya !!


Langkah 2

Borang pendaftaran disediakan. isi sahaja. kemudian tunggu email untuk pengesahan dan yang penting mendapatkan nombor siri kita punya sendiri.

sejauh ni korang faham tak konsep dia? kalau tak faham boleh tengok cara-cara dia DISINI.

Begitu mudah kan? Dua langkah mudah ini saya salin 
terus daripada blog  Mazha 2010  untuk memudahkan pemahaman anda. 


Jangan risau sistem ini tidak menjejaskan iklan kita dengan nuff.

SELAMAT MENCUBA.

Homestay Untuk Disewa

Musim cuti telah tiba.
Melaka destinasi utama pelancung dari dalam dan luar negara.
Menginap di homestay lebih ekonomik.

Homestay ini berhampiran dengan
Melaka Bandaraya Bersejarah

5 minit sahaja ke Bandar Hilir

10 minit sahaja daripada
Lebuhraya Utara Selatan

Rumah teres 3 bilik, dua bilik air

Berminat, sila hubungi nombor telefon di bawah,
013-7540909
013-5308581